GORA ZA AFRIKU – KURBANI 2016

Nakon uspešne Ramazanske akcije u Afričkim državama Senegalu,Madagaskaru i Mozambiku, nastavljamo sa humanitarnim radom i pružanjem pomoći najugroženijima a to su zasigurno stanovnici Afrike. 

Iftari su u vreme Ramazana organizovani u najsiromašnijim naseljima gore navedenih država, te pored toga u sirotištima gde smo usrećili veliki broj dece bez roditelja. Takodje su paketi sa prehrambenim namirnicama deljeni uoči Bajrama i za vreme Bajrama.

Pre svega želimo da se zahvalimo svima koji su uzeli učešće u Ramazanskoj akciji,da ih Allah sve nagradi najlepšom nagradom; a zatim želimo da pozovemo sve zainteresovane koji žele da se uključe u našu akciju KURBANI ZA AFRIKU 2016 i da svoj kurban doniraju siromašnima u Africi.

Poklanjanjem svojih kurbana ljudima u Africi ulepšavamo im dane Kurban Bajrama i u većini slučajeva bivamo uzrokom da naša braća i sestre u Africi jedu meso bar jednom u toku godine.

Pored podele kurbanskog mesa koje ćemo lično sprovoditi pokrenuli smo i akciju izvršavanja operacija katarakte za slepe. Ujedno ćemo sakupljeni zekat i sadaku donirati u vidu prehrambenih proizvoda deci bez roditelja u sirotištima u vreme Kurban Bajrama.

Iznos kurbana je 160 evra
Jedna operacija katarakte 100 evra.
Sadaka i zekat.

Svako ko želi da učestvuje u ovom karavanu dobročinstva za više informacija može se obratiti lično meni (Eldin A. Murati) putem interneta ili u selu Mlike u periodu od 01.08.2016 do 18.08.2016.

Da Allah svima ukabuli i nagradi vas najlepšim nagradama u Džennetu.

Sa poštovanjem, Eldin A. Murati.

Instagram