OSNOVANO DRUŠTVO "GORANI"

Dana 31.05.2014. godine održana promotivna skupština novoosnivanog udruženja ,, Gorani '' ,orginalni naziv društva VZW GORANI, u Belgiji.

Grupa entuzijasta sa područja Gore pokrenula je inicijativu institucionalizacije udruženja koje je u suštini i postojalo kao neformalno društvo. Zasluge ovog udruženja su u proteklom periodu bile mnogobrojne , poput: socijalne kuće za ugrožene u Dragašu, ramazanski program na Radiu Gora (2011,2012) i Bajramski festival u selu Mlike 2013.

Budući rad ovog društva biće usmeren prvenstveno na očuvanje identiteta, kulture i jezika u diaspori. Kao što su: organizovanje kulturnih manifestacija, promocija knjiga i umetničkih radova, humanitarne aktivnosti te pomoć najugroženijima u Gori, sportska druženja kao i aktivnosti za najmlađe koji odrastaju u zapadnom okruženju.

Ovom prilikom društvo "VZW GORANI" upućuje apel svim ljudima koji imaju slične ideje da nam se priključe i podrže ovaj projekat. Sva pitanja, predloge i sugestije možete slati na vzwgorani@hotmail.com.

Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram