AMSERA REKA JEDINA PREŽIVELA U RESTELIČKOJ TRAGEDIJI ZABORAVLjENA OD DRŽAVE


Iako se Kosovo ove godine suočava sa nedostatkom snega, u Restelici se njega jednostavno plaše. Pre dve godine desila se velika nesreća u kojoj su živote izgubili veliki broj meštana ovog sela.



Srećom se od ove katastrofe živa izvukla mala Amsera Reka. Ona trenutno živi sa svojim dedom u naselju Arbana u Prizrenu. Njen deda, Kamber Balje ne želeći da govori pred kamerama, izjavio je da ne dobija nikakvu pomoć od država, prenosi KTV.

Uprkos tome što im je predsednica Kosova Atifete Jahjaga obećala 10.000 eura, kao i izgradnju kuće koju im je obećao ministar Bajram Redžepi, ova obećanja se još uvijek nisu ispunila. O neispunjavanju ovih obećanja je govorio i potpredsednik opštine Dragaš, Časip Kuši.

U kancalariji predsjednice Kosova su u izjavi za KTV rekli da su poslali pismo predsedniku opštine Dragaš od kojeg su tražili da se konačno odredi bankarski ili institucionalni račun na kojem će kancalarija predsednice dati sredstva koja su obećana nakon tragedije u Restelici, ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor od opštine Dragaš.

U međuvremenu, mali broj meštana koje možete sresti u ovom delu Restelice gde se dogogila nesreća kaže da im niko do sada nije pomogao. I dalje strahuju da se ista tragedija može ponovo dogoditi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram