GORANSKI BRAK?

Moja Gora


Nažalost, mnogo Goranaca se danas suočava sa propalim brakovima ili su na putu ka razvodu i njegovim posledicama. S' obzirom na to da su ovakve pojave sve češće mi smo pokušali da pronađemo probleme koji do njih dovode i eventualna rešenja za iste.



Mnogo muževa i žena iz goranskih brakova jedni druge tretiraju više kao suparnike nego kao svoje partnere. Još od davnina muškarac je bio glava Goranske porodice i to je tako bilo sa razlogom ali vremena se menjaju, narod se modernizuje, žene imaju sve veće uloge u svetu stoga je valjano praviti kompromise.A veliki broj muževa se ponaša kao da su šefovi, da se samo oni pitaju i da su uvek u pravu. Žene kao da smatraju da moraju izvući sve što mogu od muževa, nikada ne pokazuju svoje zadovoljstvo kako bi ga tako naterale da nastavi da pokušava da im udovoljava.Ugledaju se na svoje prijateljice ili rođake i zahtevaju da im muž pruži život kakav imaju one bez obzira na njegovo materijalno. stanje, njegove želje i mogućnosti.

Tipično za Gorance a pogotovo za Goranke da kažu mnoge stvari koje ne misle kada su ljuti(e). A da raspravu ne prekidaju iako znaju da će se teško iskontrolisati. Svakako da treba postupiti obrnuto!


Teško pokazujemo osećanja prema svom partneru . Trebalo bi da budemo otvoreniji, nežniji, puni ljubavi.

Muškarci ne pokazuju preveliko interesovanje za ono što se događa njihovim suprugama a nasuprot tome interesovanje žena za događaje i anegdote njihovi jačih polovina je preveliko.

Mnogi Goranci se ustručavaju da rade kućne poslove što žene izuzetno tangira stoga bi trebalo da malo više vremena posvete tome.

Žene nikada ne zaboravljaju i stalno se vraćaju na stare probleme iako su oni već odavno rešeni. A to ni njima ni partnerima ne dozvoljava da idu napred.

Na kaficama sa drugaricama naše supruge iznose mnogo tajni intimnih detalja iz braka što je ogromna greška.

Mnogo nas se prema svojim suprugama ponaša kao prema nikom drugom, prema svima nastojimo biti ljubazni, taktični i strpljivi a kada posle napornog dana dođemo kući prema svojoj supruzi pokazujemo suprotne osobine .

Ne treba svoju porodicu upoređivati kako je po običaju mi upoređujemo sa porodicama koje žive luksuznije od naše, bolje je ako se poredimo sa onima koji imaju manje od nas.

Kada pogrešimo ne priznajemo svoje greške, ne dozvaljavo partneru da se iskupi za svoje, ljutnje traju previše dugo a u svim knjigama koje savetuju kako postupati u braku piše da ne treba otići na spavanje ljuti jedni na druge.

Dakle, dragi čitaoci kao što vidimo za dobar brak potrebno je mnogo više pažnje, strpljenja, rada, truda i nežnosti nego što ih mi kao narod u globalu pružamo.

Nadamo se da ćete i vi sebe pronaći barem na jednom primeru a u suprotnom uvek nam možete poslati vaše mišljenje.





Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram