65. JUBILEJ OSNOVNE ŠKOLE " NEBOJŠA JERKOVIĆ"

Skola-MojaGorablog
Godine 1948. tačnije 11. Maja počela je da radi osnovna škola u Dragašu. Kroz godine koje su prolazile škola je doživela mnogo uspona i padova kao i sam narod. U postratnom periodu zbog svima poznatih razloga škola je nailazila na velike probleme.
 Danas se više i ne nalazi na istom mestu, uslovi su neprihvatljivi, nastava se održava po kućama u drugim selima koje su prilagođene za nastavu,malo je prostora,o opremi za nastavu da i ne govorimo međutim osnovci iz Gore mahom postižu dobre rezultate, vredno rade i time kažu " hvala" onima koji su se borili i bore se da se nastava i dalje održava.
Moja GoraTrenutno se nastava za 5. i 7. razred održava u selu Kukaljane dok 6. i 8. razred pohađaju nastavu u selu Ljubošta. Što je svakako dobra podela s ' obzirom na gradivo koje je slično za razrede koji su smešteni u iste objekte. Niži razredi u školu uglavnom idu u svojim selima.

Moja GoraKao i svakog 1.1 maja i ovog puta održan je " Dan škole". Na kome su učenici od 1. do 8. razeda sami vodili program, igrali, pevali, recitovali i glumili na priredbi koju su uz pomoć svojih profesora organizovali.Program je održan na Srpskom jeziku ( po kome se održava i nastava) ali ni naš Goranski nije bio izostavljen. Sve se odigralo u selu Ljubošta, a staru i uronulu školu tog dana krasila su prelepa i vedra deca većinom obučena u narodnu nošnju.
Gledaoci priredbe bili su roditelji i rođaci aktera na priredbi, iz razgovora sa njima zaključili smo da su bili oduševljeni priredbom, i da su đaci iz mladjih razreda ostavili veliki utisak na njih te da su bili malo zanimljiviji od starijih kolega.
Moja GoraUčenici škole su nam rekli da su prezadovoljni priredbom koju su održali. Saznali smo i da su veoma zadovoljni radom svojih profesora. Pohvalili su nam se i da im je mnogo lepo u ovim školskim danima i da ih nikada neće zaboraviti.
Priredba je zabeležena blicevima učenika i roditelja, priložili smo vam neke od slika..


P.S. Čestitamo jubilej našoj osnovnoj školi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Instagram